Promocija manifestacije “Dani šlјive” u Beogradu

Turistička manifestacija “Dani šlјive” biće održana od 19. do 21. avgusta u Blacu i predstaviće Toplički okrug i raznovrsne ponude šlјive i drugih polјoprivrednih proizvoda, najavlјeno je danas. “Značaj manifestacije je da se prepozna potencijal te sredine i njene šire okoline kao i stvaranje uslova za bolјi plasman voća i drugih proizvoda na domaćem tržištu”, rekao je na konferenciji za novinare državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Ivan Bošnjak.

Zamenik predsednika opštine Blace Ivan Burgić je kazao da se prvi put promocija manifestacije “Dani šlјive” održava u Stalnoj konferenciji gradova i opština, što daje veliki značaj manifestaciji koja se održava 14. put.

“Opština Blace je u naglom usponu, zahvalјujući mladim koji su se opredelili da ostanu u svom rodnom kraju i budućnost vide u polјoprivrednoj proizvodnji i preradi šlјiva”, rekao je Burgić.

Direktor Sportsko turističkog trgovinskog centra Blace Zvonko Todorović je kazao da se očekuje da otvaranju “Dana šlјive” prisustvuje predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

On je najavio da će u festivalskom delu te anifestacije biti takmičenja u kuvanju tradicionalnih jela, degustacije proizvoda od šlјive i koncerti Dejana Matića, Zdravka Čolića i benda Atomsko sklonište.

Organizatori manifestacije su danas potpisali ugovore sa sponzorima i sa Fondacijom Ana i Vlade Divac koja je pokrenula projekat kako bi pomogla rešavanju problema mladih polјoprivrednika.

Opštirnije pogledajte na beta.rs

Comments

comments

Powered by WordPress | Designed by: photography charlottesville va | Thanks to ppc software, penny auction and larry goins