Naučno stručni skup „Dani šlјive Blace 2016“

Blace, 11.08.2016. godine – U okivru manifestacije Dani šlјive, u petak 19. avgusta održaće se naučno stručni skup u svečanoj sali restorana „Emona 2“ u Blacu, sa početkom od 12 časova, na kojem će biti održana predavanja iz oblasti gastronomije, ekologije i voćarstva.

Predavači će biti eminentni stručnjaci te će svoje predavanje imati i Akademik prof. dr Rade Biočanin iz Centra za strateška istraživanja nacionalne bezbednosti Beograd sa prijavlјenom temom „Srbija na putu ka EU uz geografsko pozicioniranje regija eko gastronomskih resursa“.

Kako je ranije najavlјeno, naučno stručnom skupu prisustvovaće predstavnici Fondacije Ana i Vlade Divac koji će zajedno sa predsednikom opštine Blace predstaviti rezultate konkursa za podršku mladim polјoprivrednicima sa teritorije opštine Blace.

Na skupu će govoriti i Maja Petrović, autorka bloga „Vitki gurman“ koja će nakon predavanja pripremati jela sa šlјivom za sve učesnike skupa na štandu mladih kuvara srednje škole Blace na kojem će se predstaviti i grad Vodnjan iz Istre sa maslinovim ulјem sa kojim će se prirpemati salata sa šlјivama kao i njeno uklapanje sa vinima blačke vinarije „Doja“.

Comments

comments

Powered by WordPress | Designed by: photography charlottesville va | Thanks to ppc software, penny auction and larry goins